Kérdezzen itt: +36 30/ 223 – 7729

Faház - Rönkház - Gerendaház tervezés és kivitelezés: Fenyőker93 Kft.

Rönkház  (Nyaralók, családi házak)


Esztergált rönk:


Az építést min. 22 cm -32 cm átmérőjű rönkökből vállaljuk. Ezek hőszigetelése nem feltétlenül szükséges. Ha a megrendelő hőszigetelést kér, úgy „csúszó” technológiát alkalmazunk, melynek során  a párnafákra gipszkarton vagy lambéria burkolat kerül. Amennyiben nem kap a fal szigetelést, a rönkök közé rejtve visszük el a kábelezést.

A válaszfalak  lehetnek rönkből ill. könnyűszerkezetből attól függően, hogy megrendelő mire tart igényt. Mennyezetgerendának szintén  esztergált rönköt ajánlunk, melynek tetejére lambéria terítést vagy francia padlót javaslunk. Hagyományos tetőszerkezetet építünk, melyre cserépfedést  javaslunk, ugyanez vonatkozik a gerendaházakra is.


Kézzel faragott, rusztikus rönkházak:


22 cm-32 cm átmérőjű rönkökből készülnek.

A rönkök felfekvő felületén „W” –kivágással roncsoló felületet képezünk, a sarkok csapozásakor nyeregkiképzést használunk, így a sarkok egymásra ülését optimalizáljuk. A nyílászárók helyét „csúszka” beépítésére kiképezzük:  a nyílászáró felett kb. 7 cm magasan kikönnyítjük a rönköket, hogy az épület ülepedésekor ne nyomja össze a nyílászárókat. Ezeket a réseket ásványgyapottal tömítjük és szegővel burkoljuk. A kézzel faragott rönkházas építkezésnél 2 évig félévente visszajárunk ellenőrizni, hogy az ülepedés miatt megfelelő-e a távolság.


Szerkezetkész állapotú rönkházak:

Kérünk egy beton fogadószintet,  melyre megépítjük a rönk építményt, mennyezetet, tetőszerkezetet héjazásig előkészítve,  majd a válaszfalakat, nyílászárók nélkül.

Kulcsrakész állapot:

Kérünk egy üres építési telket közművekkel, és a megépített rönkházat gépészettel együtt, festve, burkolatokkal  átadjuk a megrendelőnek.Legutóbbi munkáink

Elérhetőségeink


FENYŐKER93 Kft.
6630 Mindszent, Búzavirág u. 14.

Sánta József
Tel.: 06 - 30/ 223 - 7729

E-mail: fenyoker93kft@gmail.com


Kövessen az Interneten!

Copyright © 2012 Fenyőker 93 Kft. www.fenyoker93.hu Minden jog fenntartva.

Főoldal / Faház / Rönkház / Gerendaház / Kapcsolat